Autoritățile județene au decis cum începe școala la fiecare unitate de învățământ din județul Galați

Distribuie articolul

Cele mai multe școli din județul Galați vor începe cursurile în mod tradițional, cu toți copiii la școală. Bineînțeles, vor fi luate măsuri drastice de igienă și de păstrare a distanței între persoane. Sunt însă și numeroase școli și grădinițe care au optat pentru sistemul hibrid, care presupune utilizarea parțială a sistemului online. Două unități vor face doar cursuri online deoarece în interiorul instituțiilor au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS Cov 2.

Decizia privind modul în care vor fi reluate cursurile școlare începând de luni, 14 septembrie, a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

„În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați s-au decis scenariile (1-verde, 2-galben sau 3-roșu) de deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele.  233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe scenariul 1, 149 pe scenariul 2 și 2 pe scenariul 3.

18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce 8 unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare. În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe scenariul 1, 5 pe scenariul 2 și tot 5 pe scenariul 3”, a anunțat prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Cele două unități închise din cauza cazurilor de COVID 19 sunt Grădinița cu program săptămânal nr. 32 din Galați și Școala Gimnazială Specială Constantin Păunescu din Tecuci. Pentru sistemul hibrid au optat numeroase școli și grădinițe din orașul Galați, inclusiv majoritatea liceelor, cu excepția Seminarului Teologic și a Liceului Teoretic Dunărea.

Situația se poate schimba oricând, în funcție de evoluția epidemiei. Conform legislaţiei, din două în două săptămâni specialiștii Direcției de Sănătate Publică calculează numărul cazurilor de îmbolnăvire, comunică rezultatele Inspectoratului Şcolar și şcolilor, iar directorii împreună cu profesorii și părinții decid un plan. Ulterior, documentul trebuie să fie aprobat de Inspectoratul școlar, de DSP şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

VEZI LISTA AICI


Distribuie articolul

You May Also Like