Negocierile PNL-PSD finalizate în proporție de 90%. Ce compromisuri au făcut partidele

Distribuie articolul


Reprezentanții PNL și PSD sunt foarte aproape să bată palma pentru programul de guvernare. Echipele de negociatori s-au înțeles în cele mai multe capitole și mai rămân de discutat unele aspecte legate de Justiție și de codul fiscal.

De asemenea, nu a fost stabilit numele premierului, dar probabil se va merge pe ideea conducerii prin rotație.


Anunțul a fost făcut luni în ziua în care reprezentanții PNL, PSD și UDMR se întâlnesc din nou pentru a discuta despre programul de guvernare.


„Negocierile sunt finalizate într-o proporție de peste 90%. Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, a declarat, luni, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.


Se pare că liberalii vor accepta testele gratuite în anumite condiții, creșterea pensiilor și a alocațiilor, taxa pe lux, iar social-democrații vor renunța la impozitarea progresivă.

Nu este clar ce se va întâmpla cu Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție pe care PSD nu o vrea desființată.

Foto ‘ capital. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns