Preview de deszăpezire: o ninsoare ușoară ne-a adus aminte că ne aflăm în plină iarnă

Distribuie articolul

Prima ninsoare din acest an nu a provocat probleme deosebite în Galați. Pe parcursul dimineții, în oraș s-a circulat cu dificultate dar nu au fost drumuri blocate. Până la prânz, străzile principale au fost curățate iar pe cele secundare a rămas un strat subțire de zăpadă.

Intervenția autorităților a început în timpul nopții. Societatea Ecosal a intervenit cu 32 de utilaje pentru împrăștierea materialului antiderapant și pentru curățarea zăpezii. Cantitatea împrăștiată atât mecanic cât și manual depășește 160 de tone. În total, 177 de persoane sunt implicate în această operațiune. Întreaga activitate de deszăpezire este permanent monitorizată iar utilajele vor acționa fără întrerupere, conform graficelor stabilite și în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.

Autoritățile anunță că nici în județ nu sunt probleme. Pe numeroase porțiuni de drum s-a format un strat subțire de zăpadă care, probabil, se va topi miercuri, ca urmare a temperaturilor pozitive. Începând de miercuri, 17 ianuarie, până duminică, 21 ianuarie, temperaturile diurne vor fi pozitive și vor oscila de la o zi la alta între 4 grade Celsius și 10 grade Celsius.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns