Câmpeanu nu mai vrea școala online!

Distribuie articolul

„Voi face tot posibilul cât sunt ministru să evit învățământul online”, deoarece nu toți elevii au echipamente pentru desfășurarea orelor online, nu există platforme de evaluare pentru a fi sigur că elevul „e cel care trebuie să răspundă, nu frații mai mari sau părinții”, a declarat ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu.

Nu avem conectivitate generalizată, nu sunt echipamente pentru toți copiii, nici conținut digital, nu sunt profesori pregătiți (doar aproximativ 48.000 de cadre didactice sunt pregătite din totalul de 200.000) și, mai cu seamă, nu avem platforme de evaluare personalizate, cam acestea ar fi neajunsurile învățământului online..

„Când vom avea aceste condiții, vom putea performa și în online. Dacă nu le avem, și nu le avem acum, deși s-au făcut progrese față de începutul de an școlar 2020-2021, evităm online-ul”, a concluzionat Câmpeanu.

Cursurile anului școlar 2021-2022 au început ieri, 13 septembrie, tot în condiții de pandemie, însă cu prezență fizică, de aceasta data.
În cazul în care numărul de infectări va crește peste anumite praguri, elevii vor trece din nou în online.

La apariția unui caz într-o formațiune de învățământ preșcolar sau la clasele 0-VI, elevii din clasă continuă online timp de 14 zile, dar se poate reveni la școală din ziua a 8-a, prin testare antigen rapidă. Pentru părinții copiilor ce refuză testarea în ziua a opta, se prelungește școala online.
Pentru elevii de peste 12 ani, la apariția unui caz, exista două situații:

  • elevii vaccinați sau care au trecut prin boală pot învăța în continuare la școală.
  • ceilalți elevi trec în online pentru 14 zile, cu posibilitatea testării si revenirii la școală în ziua a opta.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, rămân deschise doar creșele, grădinițele și clasele de școală cu elevi vaccinați.


Distribuie articolul

You May Also Like