Bilanțul pagubelor făcute de inundații în județul Galați

Distribuie articolul

Autoritățile gălățene au început să facă evaluarea pagubelor provocate de inundații. Specialiștii de la instituțiile subordonate Prefecturii Galați vor merge în teritoriu pentru a stabili ce au stricat apele revărsate și pentru a calcula valoarea pagubelor. Ulterior, rezultatele anchetei vor fi centralizate, iar eventualele despăgubiri vor fi plătite din fondurile puse la dispoziție de Guvern.


La Galați apele s-au revărsat în zona Valea Mărului unde au stricat drumuri și făcut pagube în gospodăriile localnicilor. Probleme au fost și în orașul Galați, în special în Valea Orașului unde au fost inundate numeroase străzi și curți.


„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din perioada 18 – 21 iunie 2021, la nivelul județului Galați au fost raportate situații de urgență în municipiul Galați, municipiul Tecuci, comuna Valea Mărului și în satul Călmățui (comuna Grivița). În urma apelurilor la Numărul Unic de Urgență 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați a acționat, pentru gestionarea efectelor precipitațiilor pe raza județului Galati, cu următoarele forțe și mijloace: 50 militari, 10 motopompe, 1 motopompă de mare capacitate, 5 autospeciale de stingere și 1 autospecială de descarcerare. Astfel, militarii au intervenit pentru evacuarea apei din 20 de locuințe de pe raza municipiului Galați și din 164 de curți și grădini ( 154 din municipiul Galați, 6 din Valea Mărului, 3 din Călmățui și 1 din Tecuci). De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe mai multe străzi din Galați, dar și din parcarea unui supermarket și dintr-un subsol din zona Portului. Aluviunile au afectat și trei drumuri comunale, pe o distanță de 9,8 km, din comuna Valea Mărului”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.


Județul Galați rămâne, până marți, la ora 22,00, sub avertizare de Cod Portocaliu. Conform meteorologilor, în următoarele ore pot fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă pot depăși 40…60 l/mp.

Foto: digi24


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de:

Lasă un răspuns