GATA! De 1 Mai ne plimbăm pe Dunăre! S-a aprobat călătoria fluvială cu nava de pasageri „CAMELIA”

Distribuie articolul

În minivacanța de 1 mai, Consiliul Județean Galați deschide seria de plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”, conform următorului program:

1 mai (miercuri) – 6 mai (luni)
  • 10:00-12:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)
  • 13:30-15:30 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)
  • 17:00-19:00 Cursa Palatul Navigației (ponton Schengen) – Pod peste Dunăre (dus-întors)
Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe navă va fi de 10 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 30 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 10 pasageri.
Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza  biletului de călătorie, care poate fi achiziționat la urcarea pe navă. În caz de vizibilitate redusă (ploaie, ceață) sau vânt puternic, cursele nu se vor efectua.
Tariful este următorul și se poate achita în această minivacanță doar cash:
– Copii 0-6 ani Gratuit;
– Copii 6-18 ani – 15 lei/persoană/oră (30 lei pentru o cursă de două ore);
– Adulți 25 lei/ persoană/oră (50 lei pentru o cursă de două ore).
Accesul se va face prin pontonul Schengen (terminal de pasageri) din fața Palatului Navigației și a sediului AFDJ, nava de pasageri a Consiliului Județean Galați fiind acostată la acest ponton.
–––––––––––––––
Potrivit Biroului de Comunicare din cadrul CJ Galați, nava de pasageri „CAMELIA” este destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre.
Ambarcațiunea a fost construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 2.350.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.
Nava, de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaun, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o autonomie de 25 de ore.
Pentru siguranţa pasagerilor, ambarcaţiunea este prevăzută cu 33 de veste de salvare. Mai mult, la cârma navei se află un conducător calificat, cu 36 de ani de experiență în conducerea navelor pe mare.

Distribuie articolul

You May Also Like