Big Brother în parcurile din Galați. Ce cred gălățenii despre intenția Primăriei de a monitoriza zonele de promenadă

Distribuie articolul

Zonele de promenadă din Galați vor fi urmărite de Big Brotherul Primăriei. Municipalitatea vrea să monteze sisteme de monitorizare în toate parcurile din oraș pe modelul celor instalate în Rizer și Orășelul Copiilor. Asta pentru a-i opri pe cetățenii puși pe rele, care fac mizerie și distrug mobilierul urban și zonele verzi.

Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat pe Facebook că vrea să extindă sistemul de supraveghere audio-video în toate parcurile din oraș. Astfel, va crește siguranța cetățenilor și vor fi depistate persoanele care comit contravenții și infracțiuni.

„Mă preocupă siguranța copiilor noștri și unul dintre proiectele pentru care doresc să asigur continuitatea vizează monitorizarea video a parcurilor din oraș. Deocamdată două dintre cele mai mari parcuri, respectiv Parcul ”Rizer” și ”Orășelul copiilor” au sisteme de supraveghere audio-video funcționale și țin departe persoanele care vandalizează sau nu respectă curățenia. Până pe data de 7 ianuarie așteptăm ofertele celor interesați să participe la licitația lansată și să devină partenerul municipalității într-un demers pentru siguranța copiilor”, a anunțat pe Facebook, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Chiar dacă măsura în sine este binevenită, gălățenii au comentat pe FB în mod diferit intenția Primăriei.

„Un început foarte bun pentru un oraș mai curat și sigur. În timp să sperăm că aceste camere vor apărea și în apropierea stațiilor de autobuz dar și în alte zone importante ce aparțin de domeniul public”, a scris un cetățean pe rețeaua de socializare și a fost completat de un alt gălățean: „Și pt ghenele de gunoi ar trebui sisteme de supraveghere… cred că ați face mulți bani din amenzi date celor care aruncă gunoiul de la distanță pe jos.”

Un alt internaut a atras atenția că sistemul este inutil în lipsa unor măsuri ferme din partea forțelor de ordine și a dat ca exemplu toboganul din Orășelul Copiilor.

„Camerele sunt inutile dacă nu se ocupa nimeni de ele. Toboganul mare din orășel este urinat, iar agentul de paza de acolo, poliția locală și cea națională spun că nu este de jurisdicția lor, deși sunt camere care bat spre tobogan”, a comentat un gălățean pe FB.

În plus, numeroși gălățeni i-au atras atenția primarului că, pentru siguranța copiilor, locurile de joacă trebuie să fie autorizate, iar străzile au nevoie de lumină pe parcursul nopți.

„Domnule primar: mințiți. Majoritatea parcurilor din Galați nu au autorizație de funcționare. Cum poți să minți în halul acesta, să spui că te preocupă siguranță copiilor, când de mai bine de un an de zile parcurile din Galați nu au autorizație de functionare???”, se întreabă un cetățean, în timp ce altul ridică problema iluminatului stradal: „În tot satul nu ai lumină, mai ales la treceri, uitați va special la asta”.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns