Forţa Dreptei, dispusă la discuții cu PNL în contextul ruperii coaliției!

Distribuie articolul

 

 

Astăzi, la București a avut loc Consiliul Național al Forței Dreptei, discursul președintelui Ludovic Orban fiind pentru o continuitate a bătăliei politice cu PSD.

„În primul rând ne vom bate pentru ca alegerile prezidenţiale să nu fie câştigate de către un candidat PSD”, a declarat preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte strategia pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, Forţa Dreptei este un partid liberal, un partid de centru-dreapta, un partid care continuă bătălia cu PSD şi care se va bate cu toată forţa pentru a împiedica câştigarea alegerilor prezidenţiale de către un candidat PSD.

Se va bate în continuare cu toate armele legale, constituţionale şi politice pentru a asigura reuşita unui candidat democrat, unui candidat de centru-dreapta, unui candidat care să ducă România într-o direcţie corectă”, a precizat Orban.

Consiliul Naţional al Partidului Forţa Dreptei a mandatat o echipă de negociere condusă de Ludovic Orban care să poarte discuţii cu formaţiunile politice de centru-dreapta, în primul rând cu PMP, dar şi cu altele, în încercarea de a împiedica continuarea unei guvernări PSD.

„Vom purta discuţii şi cu alte formaţiuni din bazinul de centru-dreapta pentru a încerca să degajăm o formulă în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor parlamentare, care să ne ofere şansa unei reprezentări cât mai bune a Forţa Dreptei şi, în general, a formaţiunilor politice din bazinul de centru-dreapta, pentru a împiedica continuarea unei guvernări de către PSD”, a mai declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va negocia şi cu Partidul Naţional Liberal, liderul Forţa Dreptei a afirmat: „Dacă sunt dispuşi să rupă coaliţia cu PSD. În mod evident, putem începe discuţii chiar şi cu PNL”.

Ludovic Orban a explicat că parlamentarii Forţa Dreptei au fost mandataţi să poarte discuţii pentru a iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, având în vedere că există neînţelegeri serioase în coaliţie.

„Dacă în afara formaţiunilor politice de opoziţie, PNL vrea cu adevărat să se desprindă de PSD, poate participa la susţinerea şi votarea unei moţiuni de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Ciolacu”, a mai afirmat Orban.

 


Distribuie articolul

You May Also Like