Guvernanții au promis spital regional între Galați și Brăila. În trei ani, nu au reușit să facă nici măcar un studiu de fezabilitate!

Distribuie articolul

Mai țineți minte cum se înfoiau autoritățile locale din Galați și Brăila pe tema spitalului regional? Unii doreau ca proiectul să fie realizat mai aproape de Brăila, alții lângă Galați, brăilenii se lăudau cu un teren pentru viitorul spital, gălățenii țineau morțiș ca intrarea principală a unității să fie îndreptată spre Siret. Am rămas cu amintirile pentru că nimeni nu mai zice nici pâs despre minunea virtuală.

Să vedem ce o să iasă la pod, dar despre autostradă, aeroport și spital modern vom mai vorbi mult timp de pomană. Noi, cetățenii, pentru că politicienii au aruncat minciunile pe piață și apoi au băgat capul în fosa numită scenă politică. Nici măcar pe la Guvern nu se mai pomenește nimic despre minciuna care apare în programul de guvernare PSD-ALDE. Actualul ministru al sănătății nu menționează în discursurile sale decât trei spitale regionale la Iași, Cluj-Napoca și Craiova, dar și acelea sunt la stadiu de proiecte verzi pe pereți.

Pe vremea premierului Mihai Tudose aflam că Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar cinci vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. A rămas ca în gară pentru că politicienii puterii au alte priorități legate de propriile dosare penale.

Caterinca totală este la Tecuci. Atât de proști îi crede autoritatea locală pe tecuceni încât a promis un spital regional. Pesediștii au câștigat campania electorală vorbind despre acest proiect, dar spitalul de la Tecuci nici măcar nu apare în planul de investiții al Guvernului PSD-ALDE pentru următorii ani.

„Am făcut interpelare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Fondurilor Europene. Mi s-a răspuns că în planul de investiții 2014-2020 nu se spune nici un cuvânt despre spitalul din Tecuci. Spitalul regional rămâne o gogoașă electorală pe care primarul Cătălin Constantin Hurdubae ne-a livrat-o în campania electorală, alături de alte gogoși PSD, precum drumul expres Galați-Tecuci, iluminatul gratuit pentru unitățile de învățământ și cele sanitare”, declara, în urmă cu șase luni, senatorul liberal, George Stângă.

Urmează doi ani cu alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare, iar la Galați, Brăila și Tecuci vor fi construite patru spitale regionale, cinci spitale continentale și două mondiale. Ca să ne mișcăm rapid între ele, Dragnea, Dăncilă, Nica și Ștefan vor găsi surse de finanțare pentru 25 de poduri peste Dunăre, 10.000 de km din autostrada Covurlui și trei aeroporturi, două mari, unul mic. Iar dacă îi mai votați o tură vor face și un cosmodrom pentru cetățenii care vor să-și vadă saliva plutind în stare de imponderabilitate.


Distribuie articolul

You May Also Like