50 de voluntari mobilizați de preoții din Tecuci au donat sânge și plasmă

Distribuie articolul


50 de voluntari mobilizați de preoții din Tecuci au donat sânge și plasmă la Centrul de Transfuzii din orașul Galați. Acțiunea s-a desfășurat joi în cadrul unei campanii a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


Acțiunea a fost organizată părintele protoiereu de Tecuci, Gheorghe Joghiu. El a mobilizat 50 de persoane, preoți și membrii ai familiilor acestora, dar și credincioși pentru a dona sânge și plasmă.


„La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 50 de voluntari din Protopopiatul Tecuci care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge şi de plasmă în această perioadă dificilă prin care trecem. Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.


O acțiune asemănătoare va fi organizată săptămâna viitoare la Brăila.

foto: profimedia


Distribuie articolul

You May Also Like