Pacienții cu Covid-19 au umplut spitalele din Galați și Brăila

Distribuie articolul


Situație gravă în spitalele din Galați și Brăila din cauza epidemiei de Covid-19. Aproape toate locurile dedicate pacienților sunt ocupate atât în spitalele care au secții de Terapie Intensivă, cât și în unitățile suport.


Pacienții cu Covid-19 au umplut spitalele. Secția de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul Județean din Brăila este plină. Cele opt paturi sunt ocupate de pacienți în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluții pentru a găsi noi spații. O variantă ar fi transferarea unor pacienți în alte județe. În ultimele trei zile la Brăila s-au înregistrat peste o sută de noi infectări cu virusul SARS CoV-2, dar și 10 decese. De la începutul epidemiei în județul Brăila au fost înregistrate 3.107 cazuri de infectare şi 137 de decese.


Și în județul Galați situația este gravă. Paturile bolnavilor de Covid-19 cu forme medii și ușoare sunt ocupate. Este vorba despre locurile de la Spitalele TBC și de Boli Infecțioase. La Spitalul Județean, în secția de Terapie Intensivă Covid mai este un singur pat liber pentru pacienții în stare gravă.

La Galați, în ultimele 24 de ore, 58 de persoane au primit confirmarea faptului că s-au infectat. În total, sunt 5.411 gălățeni care s-au infectat de la debutul epidemiei, dintre care 190 au murit.

foto: ziarulunirea. ro


Distribuie articolul

You May Also Like