Bărbat găsit fără viață, din cauza frigului

Distribuie articolul

Un bărbat de 55 de ani, om al străzii, din Galați a fost găsit fără viață, de o altă persoană fără adăpost, din cauza frigului. Prin urmare, România înregistrează primul caz de deces din acest motiv.

Astfel, directorul medical SAJ Galați( Serviciul de Ambulanță Județean), Mihai Polinschi, spune faptul că a primit un apel prin 112 de la o persoană prin care i s-a zis faptul că un om a fost găsit mort de aproximativ două zile. După, s-a solicitat prezența poliției și s-a stabilit faptul că decesul s-a produs prin hipotermie, fiind prima victimă certificată cu deces din acest motiv, în iarna anului 2023.

Reprezentanta Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei, a precizat că persoanele fără adăpost sunt o prioritate și se fac eforturi pentru a-i strânge pe toți, făcând și apel la cetățeni, în cazul în care vâd astfel de cazuri, și să sune la 112, pentru a-i ridica de pe stradă și a-i duce la instituțiile abilitate ale statului sau la o instituție medicală.

Directorul Centrului Persoane fără Adăpost, Primăria Galați, Gina Gogoț, a adăugat faptul că există și condiții de cazare, cum ar fi: vârsta minimă de 18 ani, domiciliul să fie Galaţi şi să fie apţi pentru inserţie în colectivitate şi psihic, din punctul de vedere al unor afecţiuni ce ar putea fi transmise celor din colectivitate, dar și consumul de alcool interzis. După ce ajung în acest centru, în care sunt doar 44 de locuri în prezent, li se întocmesc acte de identitate și se găsește o cale de a-i asigura medical.


Distribuie articolul

You May Also Like