„Alegerile locale organizate doar în condiții de siguranță”, afirmă liderul liberalilor gălățeni

Distribuie articolul

Președintele PNL Galați, senatorul George Stângă ne-a declarat în cursul zilei de ieri că, în opinia sa, alegerile locale ar putea fi organizate spre sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

 „Vom discuta despre alegerile locale doar atunci când cetățenii vor fi în siguranță. Când această pandemie nu va mai reprezenta un pericol pentru români, când toate lucrurile vor fi ținute sub control din punct de vedere medical, vom găsi o soluție pentru declanșarea alegerilor locale” , a afirmat senatorul liberal.

Referitor la recentele dispute din spațiul public dintre reprezentanții Puterii și cei ai Opoziției pe tema alegerilor locale, George Stângă a spus că pentru declanșarea alegerilor locale nu este nevoie decât de o Hotărâre de Guvern.

 „Chiar dacă partidele din Opoziție au declanșat pe procedură o inițiativă legislativă care prevede ca Parlamentul să stabilească data alegerilor, atât timp cât ea nu este publicată în Monitorul Oficial, nu produce efecte. Dacă înainte de publicare, Executivul vine cu o HG, sarcina organizării și implicit stabilirea datei îi revine acestuia”, a mai spus George Stângă.

 În ceea ce privește organizarea alegerilor parlamentare, tot în funcție de evoluția pandemiei, se vehiculează perioada cuprinsă între sfârșitul lunii noiembrie- începutul lunii decembrie.

Dacă situația nu o va permite, avându-se în vedere faptul că specialiștii vorbesc tot mai mult de un al doilea val pandemic, atunci se pot amâna pentru primăvara anului viitor.

Această variantă din urmă este preferată de altfel de cei din Opoziție – PSD-ALDE-Pro ROMÂNIA-UDMR, pentru simplul motiv că partidele în cauză, în momentul de față, nu se află printre preferințele electoratului.

Practic, un al doilea val al pandemiei, târziu în toamnă, ar putea fi un alat pentru opozanții de astăzi din Parlamentul României.


Distribuie articolul

You May Also Like