Băi proștilor, noi, politicienii, v-am p…t în freză!

Distribuie articolul

Elena Udrea a dobândit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Informația care a fost slobozită pe gura unui avocat, a luat prin surprindere vreo 10 proști cu drept de vot și a venit într-o zi de vineri, 13. Ghinion, cum ar veni, pentru dobitocii care au votat-o, hoții care au ajutat-o și politrucii care au susținut-o. Duduia și-a luat poșetele scumpe și a șters putina tocmai la prietena Alina Bica din Costa Rica, altă creatură vomitată de administrația Băsescu și ușchită peste mări și țări. Udrea a plecat în țările calde la fix: vineri se judecă ultimul termen în procesul Gala Bute în care, în primă instanță, favorita lui Traian Băsescu a fost condamnată la 6 ani de pârnaie pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Uite așa se înfiripă o afacere de viitor, un fel de Start Up Nation: agenție de turism pentru plasament politicieni în Costa Rica, eventual în Brazilia, pentru liderii cu gusturi fine. Clienții veți avea fără număr: toți cei care țipă pe la televizor susținând că sunt persecutați de procurori ar putea deveni interesați de ofertă. În plus, atunci când consultați listele cu deputați, senatori, miniștrii, consilieri, în funcție sau candidați, să vă gândiți că aveți în față potențiali clienți. Bineînțeles, ei vor zice, exact ca doamna Udrea, că nu au halit usturoi, dar cine naiba să-i mai creadă?

Noi la Galați suntem departe de Costa Rica. Motivul nu are legătură cu geografia: aici nu prea avem politicieni, hoți sau cinstiți, iar mafioți vedem doar în serialele tv. Nici măcar procurorii nu au reușit să ne dovedească contrariul, atunci când l-au săltat pe Emanoil Bocăneanu, fostul prefect al județului Galați. Omul a ajuns după gratii după ce a luat șpagă un cap de duș și a tocmit un asasin pentru martorul denunțător, chestia putând fi încadrată la departamentul Cascadorii Râsului. Ceilalți politicieni sunt negustori cinstiți, inclusiv pesedistul „bruxelez” Dan Nica. Probabil, liderul PSD Galați și-a anulat biletele de Costa Rica după ce aflat că DNA a încurcat hârtiile și faptele din dosarul Microsoft, cu prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, S-AU PRESCRIS.

„Costa Rica este o ţară frumoasă şi prietenoasă, însă pentru cei care trăiesc aici mi se pare o ţară foarte scumpă. Eu am venit, mi-am vizitat nişte prieteni foarte buni. Am găsit nişte vechi cunoştinţe care ne-au arătat locuri foarte frumoase. Am văzut Capitala. De obicei nu dau socoteală de ce plec din ţară, dar când lucrurile par ascunse dau naştere la tot felul de scenarii” (Elena Udrea, 5 martie 2018)


Distribuie articolul

You May Also Like