Uite licitația, nu este licitația: Primăria s-a răzgândit în ceea ce privește amplasarea unor chioșcuri pe faleza Dunării

Distribuie articolul

În administrația locală este ca la fotbal: NU se pricepe toată lumea. Funcționarii Primăriei Galați, de exemplu, ne oferă dovezi pe bandă rulantă că nu se pricep. Și nu mai vorbim despre fotbal. Vineri, ei au anunțat o licitație pentru amplasarea unor chioșcuri pe faleza inferioară a Dunării iar câteva ore mai târziu tot ei au anulat procedura.

Ar fi de râs dacă nu ar fi pe banii noștri.  Dimineață, nea funcționarul a anunțat că vrea să atribuie licențe pentru amplasarea a 25 de chioşcuri (5 metri pătraţi fiecare), în care se vor desfăşura activităţi comerciale diverse. Tot savanții municipalității au stabilit termenele: până pe 26 aprilie, depunerea ofertelor, iar pe 27 aprilie, fix la ora 10.00, ședința publică de licitație. Motivația Primăriei are legătură cu clarviziunea și îndemânarea edililor de tip buticar: „Atragerea de noi venituri la bugetul local”. Apoi, pe la prânz, anunțul a dispărut de pe site-ul municipalității iar ziariștii au fost informați că licitația a fost anulată.

Nici nu mai contează ce mărgică intenționa să facă Primăria. Gurile rele spun că tarabele(unele dintre ele) erau cu dedicație și ar fi umplut ca râia faleza inferioară(un chioșc la fiecare 80 de metri). De asemenea, nu mai pare important dacă Primăria trebuia sau nu trebuia să facă o consultare publică pe această temă, faleza fiind cea mai cunoscută zonă de promenadă a gălățenilor. În plus, ne doare la bască de ce au anulat licitația la câteva ore după ce au anunțat-o(se pare că anunțul era făcut alandala). Totuși, o nedumerire nu ne dă pace: ce salarii au și cum au fost numiți în funcții domnii care au întocmit caietul de sarcini pentru organizarea licitației?


Distribuie articolul

You May Also Like