E oficial! Arcelor Mittal vrea să vândă combinatul de la Galați   

Distribuie articolul

Concernul ArcelorMittal a dat publicității lista cu unitățile de producție din Europa, care sunt scoase la vânzare pentru achiziția combinatului din Ilva (Italia). ”ArcelorMittal (“Compania”) anunță că – în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) –  a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active:

 

  • ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia
  • ArcelorMittal Galați, România
  • ArcelorMittal Skopje, Macedonia
  • ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă
  • ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg
  • Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia.

 

Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale și cel la nivel european. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal. Se așteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018” se arată într-un comunicat al ArcelorMittal. Comisia Europeană a cerut celei mai mari companii siderurgice și miniere din lume să renunțe la mai multe capacități de producție din Europa, pentru a nu încălca legile anti-monopol, în cadrul tranzacției privind combinatul siderurgic de la Ilva. Despre combinatul siderurgic de la Galați se vorbește că ar urma să fie cedat unei companii de profil cu patronat ucraineano-italian.

ArcelorMittal, cea mai mare companie metalurgică și minieră din lume, a depus recent o ofertă de 1,8 miliarde de euro pentru achiziționarea celei mai mari oțelării din Europa. Este vorba despre Ilva, capacitate de producție din sudul Italiei, care are peste 14.000 de angajați. Tranzacția nu este văzută, însă, cu ochi buni de Comisia Europeană, care se teme că preluarea Ilva de către ArcelorMittal ar putea reduce concurența la mai multe produse din oțel, ceea ce ar duce la creșterea prețurilor de pe piața europeană. ArcelorMittal a ajuns la un acord privind preluarea Ilva, însă tranzacția a fost blocată din cauza unei investigații anti-concurență pe care o derulează Uniunea Europeană. Luna trecută, Comisia Europeană a extins termenul de finalizare a anchetei până spre sfârșitul lunii mai. Termenul inițial era 19 aprilie.


Distribuie articolul

You May Also Like