Ninsori și ger, Meteorologii au revizuit prognozele pentru perioada următoare

Distribuie articolul


Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi foarte frig în perioada următoare în întreaga țară. De asemenea, va ninge, la început în vestul și nordul țării, apoi și în sud-est, inclusiv la Galați.


Meteorologii au redactat un cod galben de vreme rea valabil 24 de ore, începând de joi, la prânz. Specialiștii psun că în toată țara vor fi răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.


„Vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.


Vești proaste sunt și pentru săptămâna viitoare. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va avea intensificări, spun meteorologii.

Foto: banatulazi. ro


Distribuie articolul

You May Also Like