Bacalbașa, după acuzații halucinante la adresa protestului diasporei: ”Să zicem că eu nu am inteligenţa necesară să explic destul de clar”

Distribuie articolul

După ce nici măcar colegii nu l-au mai suportat, interzicându-i timp de șase luni orice apariție publică, deputatul Nicolae Bacalbașa fabulează din nou. De data aceasta, pe tema mitingului diasporei din data de 10 iunie. Miting pe care îl compară cu violențele din America, asupra pieilor roșii, sau cu cele din Fâșia Gaza, soldate cu sute de morți și mii de răniți. Vede lovituri de stat, fără vreo dovadă serioasă în acest sens, și consideră că toți protestatarii ar fi trebuit sancționați.

Într-un interviu acordat secției române a postului Radio France International, Bacalbașa se dezlănțuie împotriva celor care au fost în Piața Victoriei la mitingul diasporei din 10 iunie. În primul rând, le neagă dreptul la petiție, chiar dacă acesta este prevăzut în Constituția României.

”Toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”, susține Bacalbașa.

Fără să explice de ce ar trebui sancționați doar aceștia și nu și restul de câteva zeci de mii de protestatari, deputatul PSD ignoră art. 51 din Constituția României, conform căruia ”cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor”. Așadar, au și dreptul de a depune plângeri.

O altă afirmație gratuită a fost că ”ultraşii se pare că sunt sub controlul unor structuri din serviciile de informaţii”. La întrebarea reporterului care sunt structurile și cum poate dovedi acest lucru, s-a mulțumit să răspundă doar cu ”până la urmă se va dovedi”. Și la o altă paralelă, făcută cu violențele din Fâșia Gaza, soldate cu sute de morți, a recunoscut că nu poate explica vreo legătură: ”să zicem că eu nu am inteligenţa necesară să explic destul de clar”.

Bacalbașa a fost sancționat de proprii colegi după ce s-a manifestat obscen de la tribuna Parlamentului în luna mai a anului trecut. Anterior, s-a remarcat prin trivialități din postura de președinte al Consiliului Județului Galați (la adresa vicepreședintelui Tania Bogdan) și nenumărate alte declarații cu iz sexual.

Puteți urmări AICI interviul integral difuzat de RFI.

https://www.rfi.ro/politica-105413-nicolae-bacalbasa-psd-plangeri-parchet


Distribuie articolul

You May Also Like