Concesionarea lacului Brateș, blocată de președintele Iohannis

Distribuie articolul

O sesizare de neconstituționalitate referitoare la un proiect de lege blochează, printre altele, și o eventuală concesionare a Lacului Brateș.

Sesizarea a fost făcută, la începutul lunii aprilie, de președintele Klaus Iohannis iar legea contestată se referă la reglementarea procedurilor de concesionare a terenurilor piscicole.

În luna martie, senatorul liberal George Stângă îi adresa ministrului Agriculturii o interpelare, referitoare la soarta pe care ar putea să o aibă cel mai mare lac din județul nostru.

”În spațiul public s-a vehiculat atât trecerea Lacului Brateș în domeniul public al municipiului Galați și în administrarea Consiliului Județean cât și posibilitatea concesionării acestuia către terți. Care este stadiul procedurii de concesionare?”, se arată în interpelarea adresată de Stângă.

În replică, reprezentanții Guvernului susțin că nu se întâmplă nimic deoarece nu există încă un cadru legislativ definitiv, propunerea fiind blocată la Curtea Constituțională.

”La această dată, în lipsa cadrului legislativ care reglementează procedurile de concesionare a terenurilor piscicole, Lacul Brateș nu face obiectul unui contract de concesionare. În data de 9 aprilie 2019, Președintele României a formulat o sesizare de neconstituționalitate asupra proiectului legii privind pescuitul și acvacultura. Procedura de concesionare a Lacului Brateș este condiționată de finalizarea procesului legislativ menționat”, se arată în răspunsul transmis de Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Proiectul de lege fusese adoptat în Camera Deputaților pe 20 martie și trimis spre promulgare pe 27 martie.


Distribuie articolul

You May Also Like