“Azi, un copac! Mâine, o pădure!” Campanie de plantare de copaci, la iniţiativa liberalilor gălăţeni

Distribuie articolul

Forfotă mare, sâmbătă (6 aprilie a.c.) dimineaţa, în parcul din imediata vecinătate a magazinului Selgros. Sub sloganul “Azi, un copac! Mâine, o pădure!, 200 voluntari gălăţeni, de toate vârstele, membri de partid şi apolitici, au sădit  500 de puieţi de frasin comun,  sub directa îndrumare a unui inginer horticol.

Prezent la faţa locului, Petrişor Potec, prim-vicepreşedinte al PNL Galaţi, consideră că această acţiune este una binevenită:

“Eu nu sunt la prima experienţă de acest gen. Am mai plantat şi cu alte ocazii, întotdeauna, cu aceeaşi placere. Oraşul Galaţi are, în acest moment, mare nevoie de astfel de iniţiative. Cu cât se va sădi mai mult, în special, în locuri sărăcite de vegetaţie, cu atât ne vom asigura de un mediu mai sănătos, pe viitor. Există un dezechilibru vizibil între numărul tăierilor de pomi şi plantarea unora noi. E primăvara, deci un moment propice al anului pentru plantare. De aceea, am trecut la acţiune, prin puterea exemplului personal, al fiecăruia dintre cei prezenţi, astăzi, aici. Este un lucru benefic, care va trebui continuat”, a mentionat acesta.

Şi Alexandru Şerban, preşedintele Organzaţiei Municipale PNL Galaţi, s-a arătat mulţumit de reuşita iniţiativei:

“Sincer, nu mă asteptam la un număr atât de mare de voluntari, dar e un lucru care îmi da speranţă pentru viitor. Implicarea în astfel de activităţi arată dorinţa noastră de a produce o schimbare în bine a oraşului nostru. Veţi vedea că nu ne vom opri aici. Nu ne vom limita doar la acțiuni de împădurire. Vom desfășura activități diverse, dedicate comunității în care trăim.”

Ideea susţinerii unui oraş mai verde a fost susţinută şi de tinerii liberali:

“Noi vom participa, în nume propriu sau alături de societatea civilă, la toate acţiunile care au drept scop îmbunătăţirea calităţii mediului. Împreună sădim viitorul!”, s-a menţionat într-o postare, pe pagina de Facebook a TNL Galaţi.

La eveniment, au mai participat senatorul George Stângă, preşedintele PNL Galaţi, dar şi consilieri locali şi judeţeni ai aceluiaşi partid.


Distribuie articolul

You May Also Like