Aveți grijă unde vă lăsați mașina! Poliția Locală Galați a dat amenzi pe bandă rulantă pentru parcarea neregulamentară

Distribuie articolul

Atenție șoferi. Poliția Locală din Galați a dat, în doar patru luni, amenzi în valoare totală de 160.000 de lei pentru parcarea neregulamentară a mașinilor. Conform cifrelor prezentate de polițiști, în perioada februarie-mai, proprietarii de mașini și șoferii din Galați au primit peste 2.000 de sancțiuni contravenționale și aproape o mie de puncte de penalizare.

„Peste 2.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 160.000 de lei și 875 de puncte de penalizare, au aplicat polițiștii locali, în perioada februarie – mai, în cadrul Planului de măsuri – „Parcarea 2018”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și pe scuar. De asemenea au fost aplicate amenzi pentru autoturismele abandonate sau expuse la vânzare pe domeniul public, dar și pentru opriri, staționări și alte manevre interzise.

„Cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și parcarea pe scuar, conducătorii auto în cauză fiind sancționați în conformitate cu prevederile HCL 79/2002. De asemenea au fost aplicate amenzi pentru încălcarea prevederilor HCL 307/2006, pentru: autoturisme expuse la vânzare pe domeniul public, autoturisme abandonate pe domeniul public, încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t); încălcarea prevederilor HCL 425/2011”, au precizat polițiștii locali.

Toate abaterile au fost descoperite în timpul derulării acțiunii Parcarea 2018. Activitatea va continua până la finalul anului iar polițiștii acționează, în special, pentru prevenirea și combaterea următoarelor fapte: oprirea şi staţionarea neregulamentare pe trecerile de pietoni marcate şi semaforizate corespunzător, traversarea prin loc nepermis, precum și parcarea neregulamentară a autovehiculelor în diferite zone și cartiere ale municipiului Galați.

Anul trecut, în cadrul acțiunii Parcarea, polițiștii locali au aplicat aproape 1.700 de sancțiuni în valoare totală de 78.000 de lei. Atunci, cele mai multe amenzi au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar și pe spațiul verde.


Distribuie articolul

You May Also Like