Primăria Galați umple faleza cu chioșcuri

Distribuie articolul

Cea mai importantă zonă de promenadă a Galațiului este pregătită să fie sluțită: pe ea vor fi amplasate nouă chioșcuri și un parc de distracții, fiind demarată deja o licitație în acest sens.

După ce, în primăvară, municipalitatea renunța să amplaseze 25 de tonete, iată că revine cu ideea de a pune măcar zece, cu exact aceeași motivare.

„Scopul atribuirii de licenţe de ocupare pentru aceste amplasamente îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi şi în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii”, se arată în anunțul de participare la licitație.

Este vorba de un spațiu ce va fi parc de distracții și de alte nouă pe care vor fi activități comerciale destinate închirierii de bunuri recreaționale, vânzării de înghețată, comercializării de produse de patiserie, dulciuri și băuturi răcoritoare.

Și de această dată, ca și în primăvară, totul se desfășoară fără o dezbatere publică, necesară având în vedere interesul pentru această zonă și caracterul de muzeu de artă modernă în aer liber. De altfel, în urma reacțiilor negative din spațiul public, primarul a decis să fie suspendată licitația din aprilie, la doar câteva ore de la lansarea ei.

„Este mai bine pentru noi toţi, atât gălăţeni cât şi autorităţi, ca până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, această licitaţie să fie anulată. În plus, suntem în plin proces de accesare de fonduri pentru refacerea falezei, iar o asemenea procedură ar fi complicat lucrurile”, declara, în aprilie, Ionuţ Pucheanu, primarul Galațiului.

Data limită de depunere a noilor oferte de participare este 15 iunie, licitația urmând să aibă loc pe 18 iunie.

Documentaţia de participare se poate solicita şi obţine de la sediul Primăriei municipiului Galaţi, Compartimentul „Autorizaţii, licenţe”, preţul caietului de sarcini fiind de 30 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like