A venit primăvara! Cu amenzi

Distribuie articolul

Poliția Locală din Galați a monitorizat vreme de o lună comerțul cu mărțișoare, flori, cadouri și alte produse specifice sărbătorilor de început de primăvară. Cel puțin 22 de agenți economici au fost verificați în perioada 10 februarie – 10 martie, interval în care Primăria Galați a autorizat comerțul stradal cu mărțișoare, flori și cadouri. S-au dat și sancțini.

”Pentru neregulile sesizate polițiștii locali au aplicat următoarele sancțiuni contravenționale: două amenzi pentru vânzarea ambulantă a florilor, în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi, încălcând astfel condiţiile stabilite prin Legea 12/1990 rep.; opt sancţiuni pentru depozitare pe domeniul public (HCL 307/2006); nouă sancţiuni contravenţionale pentru lipsa licenţă flori (HCL 79/2002); trei sancţiuni pentru neafişare date de identificare (HG 348/2004). Valoarea totală a sancțiunilor este de 17.990 lei, fiind confiscate și mărfuri în sumă de 1.220 lei (au fost confiscate peste 1.600 fire de flori)”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Acțiunile de control vor continua. În vizor sunt comercianții din piețele agroalimentare din Galați.

”Și în perioada următoare polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au în atenție zonele cu specific. Până la finele lunii martie, în baza unui plan de măsuri, se va pune un accent mai mare pe depistarea agenților economici care folosesc în vederea determinării cantităţii produselor comercializate a cântarelor neomologate, neverificate metrologic şi neînregistrate la Administraţia Pieţelor”, avertizează Poliția Locală Galați.

De la începutul anului, în piețele agroalimentare de la nivelul municipiului Galați, polițiștii locali au aplicat sancțiuni comercianților care nu dețin cântare omologate, licențe de comerț stradal, nu au acte de proveniență a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcționare și nu afișează datele de identificare. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au aplicat de la începutul anului 2018 un număr de 301 sancțiuni contravenționale în sumă de peste 60.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like