Peste 300 de locuri de muncă legale, vacante pe piața muncii din Galați

Distribuie articolul


Nu mai puțin de 323 locuri de muncă declarate vacante sunt în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, în aceste zile, potrivit unei informări a conducerii instituției.


În acest context, se pare că nevoia de securitate a obiectivelor economice în Galați rămâne în preocupările firmelor locale în condițiile în care patru societăți comerciale specializate au înregistrat o ofertă de 35 de locuri de muncă vacante la AJOFM Galați, pentru posturi de agent de Securitate.


Și domeniul serviciilor IT și comunicare-vânzări este bine aspectat, fiind căutate persoane pentru servicii client (50 de locuri de muncă oferite de o singură firmă), manager relația cu furnizorii, agenți vânzări, manipulanți marfă depozit și arhivari.


Sunt vacante posturi și în domeniul serviciilor sociale și de sănătate, cum ar fi asistent medical generalist, infirmiere sau îngrijitori bătrâni la domiciliu.


O firmă de producție alimentară din Galați mai oferă locuri de muncă și în domeniul alimentar, fiind vacantate câte cinci posturi, de patiser, brutar și cofetar. Alte 15 posturi de muncitori necalificați sunt oferite pentru persoane cu studii medii care să se ocupe de ambalarea produselor realizate.


Combinatul siderurgic din Galați are, din nou, o ofertă generoasă de 100 de locuri de muncă pentru ucenici, persoane tinere cu minim zece clase, apte din punct de vedere medical pentru a fi instruite în programul anual de angajări de pe platforma metalurgică.

Astfel, cei interesați vor fi instruiți și angajați pe posturi de strungar (15 locuri), oțelar (15 locuri), laminator (10 locuri), furnalist (15 locuri), lăcătuș (20 locuri) și electrician (25 locuri).


Alți agenți economici din Galați au mai înregistrat la AJOFM liste cu locuri de muncă vacante în domenii ca lăcătuși mecanici montaj, strungari, operatori mașini unelte cu comandă numerică, pentru persoane calificate. Dar și locuri de muncă pentru persoane cu studii minime, care să fie angajați ca muncitori necalificați la ansamblarea și montarea pieselor (50 de locuri).


Mai sunt vacante locuri de muncă pentru activități auxiliare, de întreținere, la Spitalele gălățene ca instalatori apă-canal, lăcătuși mecanici, fochiști pentru cazane de abur și apă fierbinte, electrician întreținere și reparații sau muncitori necalificați (îngrijitori spații verzi).


Distribuie articolul

You May Also Like