I-au tras pământul de sub picioare. Reprezentanții opoziției au blocat mai multe tranzacții cu terenuri ale Primăriei Galați

Distribuie articolul

A fost scandal în ultima ședință a Consiliului Local Galați. Reprezentanții opoziției i-au stricat ziua edilului șef Ionuț Pucheanu în momentul în care au blocat trei proiecte de hotărâre privind înstrăinarea unor terenuri deținute de Primărie. Pentru a fi aprobate, proiectele aveau nevoie de 2/3 dintre voturile consilierilor locali.

Culmea este că pământul nu reprezenta o miză și tranzacția nu ridica suspiciuni. Este vorba despre trei terenuri (o parcelă are 91 mp, alta măsoară 221mp și cea mai mare, aflată pe Calea Prutului nr. 11 C, depășește 4.000 mp) pe care niște cetățeni doresc să le cumpere de la Primărie sau pe care municipalitatea intenționează să le scoată la licitație. În prezent, două terenuri sunt date în concesiune, iar al treilea este nefolosit.

Interesantă este motivația consilierilor locali care s-au împotrivit proiectului depus de primarul Pucheanu: „Ne-am împotrivit pentru că banii se duc în salarii. Ne-am săturat să vindem lucruri și banii obținuți să meargă la bugetul de funcționare, salarii și utilități. Solicităm să se facă investiții cu banii obținuți din vânzări.” (Onuț Atanasiu, liderul consilierilor liberali)


Distribuie articolul

You May Also Like