Autostrada Moldova, lângă farfuriile gălățenilor

Distribuie articolul

Gălățenii care vor mânca în lanțul de restaurante Spartan vor avea parte de o surpriză:  șervețelele și hârtiile folosite pentru protecția tăvilor vor purta mesajul: ”Moldova vrea autostradă!”. Decizia îi aparține lui Ștefan Mandachi, omul de afaceri care patronează afacerea de alimentație publică.

Acesta a decis să tipărească, pe cheltuială proprie, mesajul pe 3 milioane de hârtii – suport pentru tăvi și alte 3 milioane de șervețele, urmând să le distribuie în rețea. Supărarea a pornit de la anunțul că Moldova va fi legată prin autostradă de restul României abia în 2026!

”Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizație, mișcare sau asociație. Dețin o companie cu 450 de salariați pe care am construit-o de la ZERO. Dacă-i spun unui angajat că îi ofer condiții mai sigure, mai bune și mai bănoase începând cu 2026, îmi dă și două palme și pleacă de ieri din firmă. În schimb, Statul îmi cere fix pe 25 să achit integral, pe loc, taxe și impozite dar îmi oferă condiții normale din 2026. Am restaurante în toată țară așa că transportul costă, durează și contează”, a postat Ștefan Mandachi pe pagina de Facebook.

Acesta consideră că trebuie rezolvată problema infrastructurii urgent deoarece generează mai mulți morți decât a generat Revoluția din 1989.

” Într-un singur an în România mor 2000 oameni în accidente rutiere. Mai mult decât au murit la revoluție. Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor?”, se întreabă Mandachi.

Omul de afaceri susține că demersul său, deși abia inițiat, a avut deja parte de piedici.


Distribuie articolul

You May Also Like