COVID-19/Universitatea Dunărea de Jos din Galați va produce dezinfectant cu bani de la bugetul județean

Distribuie articolul


Autoritățile județene și mediul universitar din Galați au încheiat un parteneriat pentru producerea unui dezinfectant.

Este vorba despre un protocol semnat de șefii Universității Dunărea de Jos și ai Consiliului Județean. Conform înțelegerii, profesorii vor produce dezinfectantul, iar consiliul va plăti pentru materiile prime necesare.


Parteneriatul a fost anunțat joi, la finalul ședinței Consiliului Județean. Consilierii județeni au aprobat proiectul care prevede alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziția de materii prime.


„Am încheiat un parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos pentru a produce la Galaţi dezinfectanţi pe bază de alcool pentru uz individual. Universitatea Dunărea de Jos dispune de infrastructura necesară pentru producerea acestor dezinfectanţi, precum şi de profesori specializaţi în acest domeniu. Consiliul Judeţean Galaţi a alocat ‪100.000‬ de lei pentru achiziţionarea materiilor prime necesare, iar în funcţie de nevoile ulterioare vom suplimenta această sumă. Astfel, prin producerea pe plan local a dezinfectanţilor pe bază de alcool, venim în sprijinul comunităţii, în condiţiile în care astfel de soluţii se găsesc din ce în ce mai greu pe piaţă”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.


Reprezentanții Universității Dunărea de Jos au anunțat că pot produce dezinfectant pe bază de alcool pentru uzul propriu și pentru comunitate, dacă există solicitări. Produsul este testat în această perioadă și în curând va fi fabricat, în orice cantitate este solicitat.


„În perioada următoare, în efortul de adaptare și de contribuție directă a comunității academice la nevoile societății, ne vom concentra pe definirea unei soluții de dezinfectant care să fie acceptabil la nivel de uz individual, deocamdată pentru uz instituțional, la nivelul Universității, pentru toate spațiile și persoanele care sunt active. Ulterior, dacă va fi nevoie, Universitatea va putea produce cantități suficiente pentru comunitate, în așa fel încât să putem acoperi o eventuală penurie în cazul prelungirii acestei stări. Este un efort general pe care Universitatea îl face în contextul participării la viața comunității”, a anunțat, pe Facebook, rectorul Universității Dunărea de Jos Galați, Lucian Georgescu.


Achizițiile de materii prime vor fi făcute în procedură de urgență.


Distribuie articolul

You May Also Like