Autospeciale noi la Serviciile de Ambulanță din Galați și Brăila. Află AICI când vor fi folosite și ce dotări au

Distribuie articolul

Serviciile Județene de Ambulanță din Galați și Brăila au mașini noi. Zilele trecute, în zonă au ajuns autospecialele Renault, livrate în cadrul unui program guvernamental. Serviciul de Ambulanță Galați a primit opt autospeciale în timp ce unitatea din Brăila s-a ales cu șapte mașini noi. Acestea sunt de tipul B1-B2, adică modelul cel mai folosit la misiuni, având dotările necesare pentru medic și asistent medical. În plus, noile autospeciale au dotări moderne, iar pentru folosirea echipamentelor va fi nevoie de instruirea personalului.

„Le vom ține în orașul Galați, nu le vor trimite la unitățile din județ pentru că au fibrilatoare noi și trebuie să instruim angajații. Mașinile sunt moderne, au aer condiționat separat pentru șofer și pentru celula sanitară. Autospecialele Renault sunt de tipul B1-B2, pe astea le folosim cel mai des, au medic și asistent medical”, a declarat Mihai Polinschi, directorul SAJ Galați.

Ambulanțele vor fi folosite pentru prima dată în misiuni în preajma Crăciunului, după ce vor fi înmatriculate și asigurate, conform legii. Reprezentanții Serviciilor de Ambulanță au primit promisiuni că, anul viitor, vor primi alte mașini noi. Planul este ca, în următorii patru ani, parcul auto al celor două servicii să aibă doar autospeciale noi. Până atunci, la începutul anului viitor vor fi casate cele mai vechi mașini de intervenție, iar Serviciul din Galați va avea 52 de autospeciale, în timp ce la Brăila vor fi 49 de salvări.

„Multe ambulanțe sunt foarte vechi și stau mai mult în service, astfel încât le vom repara și le vom ține în rezervă. Pe cele mai vechi le vom casa. La Galați, de exemplu, avem o mașină din 2001, o vom casa. Acum sunt 45 de mașini, plus cele opt noi, cu 52 de autospeciale ar trebui să ne descurcăm o perioadă. Avem promisiuni că vor veni și alte mașini noi, le așteptăm, parcul auto trebuie înlocuit în totalitate”, a mai spus Mihai Polinschi.

La Serviciile Județene de Ambulanță sunt probleme și cu personalul. Unitățile din întreaga țară au un număr insuficient de angajați și fac eforturi ca să acopere turele și celelalte activități.


Distribuie articolul

You May Also Like