În vreme ce alte orașe se unesc, noi facem Alianța Galațiului

Distribuie articolul

După Alianța Vestului și cea a Nord-Estului, o nouă asociere își propune să devină catalizatorul economic al unei părți a României. Din fericire, este vizată zona noastră. Din păcate, ne poziționăm noi între noi, fără să încercăm să ne alăturăm și altor unități administrative.

În ședința Consiliului Județului de astăzi va fi supusă votului înființarea Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Economică Strategică Galați, din care vor face parte Consiliul Județului și municipiul Galați. Atât. Asta în vreme ce în Transilvania s-au unit patru dintre cele mai importante orașe iar în nordul Moldovei – șapte.

”Asociația s-a constituit în scopul planificării, elaborării, coordonării, implementării și revizuirii ”Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Galați – Proiect strtegic bazat pe economie locală pentru perioada 2020 – 2040” pe raza de competență a unităților administrativ – teritoriale cuprinse în Strategie, printr-un mecanism de finanțare specific obiectivelor propuse, ce va rezulta din documentele programatice al Strategiei”, se arată în actul constitutiv al asociației.

În vreme ce noi ne unim cu noi, luni primarii orașelor Suceava, Iași, Piatra Neamț, Roman, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au semnat un acord cadru pentru înființarea Alianței „Moldova se dezvoltă”, principalul obiectiv vizând susținerea a două autostrăzi. Ei au urmat exemplul Alianței Vestului, în care au intrat orașele Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara, cu scopul de a atrage direct fonduri europene destinate dezvoltării regiunii lor.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns