Autoritățile vorbesc despre relaxarea măsurilor din ordonanțele militare. Află AICI când s-ar putea întâmpla

Distribuie articolul

Relaxarea măsurilor din ordonanțele militare s-ar putea face peste o lună. Anunțul a fost făcut luni de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în timpul unei vizite la Galați. Astfel, o eventuală relaxare a măsurilor impuse ar putea să apară după 15-20 mai sau după 1 iunie.

Ministrul Tătaru a precizat că relaxarea măsurilor privind combaterea coronavirusului se va face gradual şi cu anumite precauţii şi restricţii. El a spus că probabil masca va rămâne un lucru obligatoriu. De asemenea, bătrânii vor avea în continuare restricții deoarece sunt cei mai expuși în fața virusului.

„În acest moment încă ținem foarte mult, poate mai acccentuat la restricții pentru că vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim despre o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face doar progresiv, separat pentru fiecare localitate în parte. Nu vom ieși decât dacă vom avea mască și mănuși, adică relaxarea pe care o vom face va rămâne cu niște precauții. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabil. Uitați-vă la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidități, care au peste 65 de ani”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Galați și a vizitat căminul de bătrâni Sf.Ilie unde au murit 6 persoane și aproape 90 sunt infectate cu COVID-19. De asemenea, demnitarul a vizitat Spitalul Județean Galați, Direcția de Sănătate Publică și Prefectura Galați.

Distribuie articolul

You May Also Like