Crește numărul persoanelor decedate la căminul de bătrâni din Galați. Ministrul Sănătății a venit în inspecție

Distribuie articolul

Autoritățile au anunțat luni încă două decese la căminul de bătrâni din Galați. Este vorba despre doi bătrâni de la căminul privat din cartierul Aurel Vlaicu în care a fost declarat focar de COVID-19. Numărul persoanelor decedate în cămin ajunge astfel la 6.
Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost la Galați și a vizitat căminul de bătrâni Sf.Ilie. El a spus că triajul epidemiologic defectuos a dus la situația din interior. Pe lângă cei 6 decedați, cel puțin 90 de persoane, bătrâni și salariați, s-au infectat și au fost internate la spital. De asemenea aproximativ 50 de persoane au fost testate negativ, iar cinci teste vor fi refăcute deoarece rezultatele sunt incerte. Clădirea căminului este în carantină.

„Aici am vorbit cu doamna doctor de la DSP tocmai pentru vedea stadiul anchetei. Mă interesează să fie o anchetă luată în amănunt, plecând de la soția administratorului, ca și prim caz și mergând cu această anchetă până la restul personalului. Cred că trebuie respectate procedurile. Aceste proceduri și precauții trebuie să existe, indiferent cine vine, de unde vine. O anchetă epidemiologică prost începută sau un triaj epidemiologic nefăcut duce la ce avem aici. Am recomandat să se re-evalueze și să se re-testeze periodic fiecare din acești bătrâni… Personalul care vine ar trebui să vină dintr-o zonă-tampon. Nu ar trebui să meargă în oraș sau acasă și a doua zi să revină. Sunt persoane aflate în prima linie, sunt persoane care vor fi re-testate periodic și ele cât timp nu au simptomatologie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În timp ce ministrul solicită anchete epidemiologice, procurorii își văd de treaba lor. Ei au deschis un dosar în care apare infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările vizează situația și nu persoana.


Distribuie articolul

You May Also Like