Profesorii și persoanele vulnerabile vor fi vaccinate anti-Covid în luna ianuarie

Distribuie articolul


Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat duminică, la Digi 24, că etapa a doua a vaccinării ar putea începe în luna ianuarie. Autoritățile vor să urgenteze procedurile și să deruleze în paralel primele două etape ale vaccinării.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a spus că vaccinarea persoanelor incluse în etapa a doua ar putea începe până la finalul lunii ianuarie.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuare să începem vaccinarea pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la postul de televiziune Digi 24.

În etapa a doua a vaccinării sunt incluse toate persoanele considerate vulnerabile. Este vorba despre vârstnici și despre pacienții cu boli cronice.

De asemenea, în schema de vaccinare sunt incluse categorii profesionale esențiale precum cadrele didactice, poștașii, curierii, dar și personalul cheie din instituțiile statului și din domeniile apărare, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească și economie.


Distribuie articolul

You May Also Like