Autoritățile încearcă să învioreze campania de vaccinare. În orașul Galați va fi amenajat un centru de vaccinare drive-thru

Distribuie articolul


Orașul Galați va avea centru de vaccinare de tipul drive – thru. Acesta va fi amenajat de Primărie în parcarea Galati Shopping City.

În paralel, se caută și alte soluții pentru înviorarea campaniei de vaccinare deoarece județul Galați se află în partea a doua a clasamentului național în ceea ce privește imunizarea populației.


Centrul drive – thru din orașul Galați se va deschide duminică și va avea patru fluxuri de vaccinare. Programul zilnic va fi 8.00-20.00, iar în interior se va utiliza doar serul Pfizer. Primăria municipiului Galați va asigura amenajarea și dotările necesare pentru buna funcționare a centrului de vaccinare din parcarea mall-ului.
În paralel autoritățile caută și alte soluții pentru a accelera campania de vaccinare.

Pentru cetățenii din mediul rural, va fi pusă la dispoziție o caravană mobilă. Aceasta va fi organizată de Spitalul Militar gălățean și va acoperi județele Galați și Brăila.

Tot la spitalul Militar din Galați, în viitorul apropiat ar putea fi deschis un centru de vaccinare care va funcționa non-stop, iar doritorii nu vor avea nevoie de programare. Este vorba despre un proiect pilot al Ministerului Apărării care este implementat începând din această săptămână în mai multe spitale militare din țară, dar nu și la Galați. Și tot în această perioadă trebuie să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

Acolo se folosește vaccin Johnson & Johnson, dar dozele nu au ajuns încă la toți medicii.

Foto:digi24


Distribuie articolul

You May Also Like