ArcelorMittal Galaţi si AJOFM Galati încep recrutările pentru a patra ediţie a Şcolii de Ucenicie

Distribuie articolul

ArcelorMittal Galaţi continuă tradiţia pregătirii tinerilor muncitori și deschide, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Galaţi, procesul de recrutare pentru a patra ediţie a Şcolii de Ucenicie. Programul este dedicat absolvenţilor de liceu tehnic sau școală profesională, specializaţi în meseria de electrician sau electromecanic, care îşi doresc să înveţe şi să se dezvolte într-un mediu industrial real, sunt capabili să lucreze în echipă şi dovedesc implicare şi iniţiativă.

Compania le oferă tinerilor oportunitatea de a acumula experienţă şi de a se dezvolta atât profesional, cât şi personal alături de profesionişti în domeniu, precum şi drepturi salariale directe şi indirecte.

Şcoala de Ucenici reprezintă relansarea conceptului de ucenicie, însă într-un format modern, care permite absolvenţilor de licee tehnice şi scoli profesionale să se perfecţioneze într-un mediu industrial concret. Pe perioada uceniciei, tinerii fac parte din echipe reale de pe platformă şi beneficiază de îndrumarea unui mentor. Totodată, ucenicii participă la instruiri tehnice, dar şi instruiri axate pe dezvoltarea competenţelor.

La sfârșitul primului stagiu de șase luni, tinerii până în 35 de ani vor susţine atât un examen teoretic, cât și unul practic, iar în funcţie de rezultatele lor, vor avea șansa de a rămâne în companie ca angajaţi pentru următorul stagiu de 1 an, perioadă în care vor beneficia de îndrumare și pregătire pentru a deveni autonomi la locul lor de muncă.

Lansată în 2014, Şcoala de Ucenici ArcelorMittal Galaţi face parte dintr-un program educaţional extins, menit să atragă forţe proaspete în Combinat și să susţină sistemul local de învăţământ tehnic. Până în prezent, în urma ediţiilor anterioare ale Şcolii de Ucenici, compania a angajat aproximativ 200 de tineri şi îşi continuă planul multianual de atragere a forţei de muncă tinere, intenţionând să recruteze până la 120 de ucenici în fiecare an.

Cei interesaţi sunt așteptați pe 30 iunie și 4 august la întâlnirile ce vor avea loc la sediul AJOFM Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like