Autoritățile gălățene, corijente la igienizarea școlilor

Distribuie articolul

Două treimi dintre unitățile de învățământ nu vor fi pregătite corespunzător pe 9 septembrie, dată la care ar trebui să înceapă noul an școlar. Pentru că se vor aloca târziu fondurile, în multe cazuri lucrările vor începe în ce la mai bun caz în această toamnă dacă nu chiar în plină iarnă.

Deși mai sunt doar opt zile până la începerea noului an școlar, bugetul destinat igienizării și reparațiilor este în continuare o necunoscută pentru zeci de licee, școli sau grădinițe. În multe cazuri, banii au fost ceruți cu jumătate de an în urmă.

Astfel, conducerea Grădiniței Mugurel, din cadrul Școlii Elena Doamna, a cerut 100.000 de lei încă din luna martie a acestui an pentru transformarea a trei săli de grupă cu program normal în săli cu program prelungit. Cei de la Școala Generală Miron Costin au solicitat sprijin încă din data de 22 iulie pentru înlocuirea parchetului în trei săli de clasă, a geamurilor în două săli și a altor lucrări fără de care procesul educațional nu se poate desfășura în bune condiții. Nu au primit nimic până acum iar în aceeași situație sunt și alte unități de învățământ.

Vestea bună ar fi rectificarea bugetară de 1,5 milioane de lei, ce ar putea fi adoptată miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local. Chiar și așa, drumul de la votarea bugetului la văruitul pereților va fi unul lung.

”Această propunere va fi miercuri pe ordinea de zi, până când va fi validată de către Prefectură și până la momentul în care vor ajunge în școli, după organizarea licitațiilor, anul școlar va fi început demult. Pe 9 septembrie, undeva la 40 de unități de învățământ nu vor avea igienizate sălile de clasă, așa cum scrie la lege. Față de anul trecut, pot spune că situația este chiar mai proastă, pentru că sumele alocate sunt și mai mici”, susține consilierul local liberal Onuț Atanasiu.

Și în 2018 lucrările de reparații și igienizări au început, după 15 septembrie, în 30 de unități de învățământ, existând și situații când au demarat în plină iarnă.


Distribuie articolul

You May Also Like