Concesiunea de la Plaja Dunărea, în atenția judecătorilor

Distribuie articolul

Problemele legate de concesionarea Plajei Dunărea către Karan Business & Finance SRL sunt departe de a fi luat sfârșit, cum au lăsat autoritățile locale să se înțeleagă în urmă cu un an. Magistrații gălățeni vor trebui să hotărască în perioada următoare în ce măsură decizia Primăriei Galați de a rezilia contractul a fost una legală.

Astfel, pe rolul Tribunalului Galați, la Secția Contencios Administrativ şi Fiscal, a fost înregistrat dosarul 4239/121/2018, la data de 17 decembrie 2018. Obiectul dosarului se referă la ”pretenții Contract de concesiune nr. 319/11.04.2017” iar primul termen de judecată a fost stabilit în data de 20 septembrie 2019.

” Deși reprezentanții primăriei susțineau că rezilierea s-a făcut de comun acord, iată că s-a ajuns în instanță. Cerem public primarului Ionuț Pucheanu să le comunice gălățenilor ce măsuri a luat pentru ca acest proces să nu afecteze investiția care se face din banii noștri la Plaja Dunărea și să anunțe dacă vor fi continuate lucrările sau vor fi suspendate până la soluționarea dosarului” a declarat într-o conferință de presă consilierul liberal Onuț Atanasiu.

Pe 11 aprilie 2017, Karan Business & Finance SRL primea pentru 49 de ani o suprafață de teren de 53.926 mp și 6.550 mp de construcții, obligându-se în schimb la investiții, conform unui grafic. Pentru toate acestea trebuia plătită o redevență anuală de 5,44 lei/ mp pentru teren și de 2,33 lei/ mp pentru construcții.  Pentru că din investițiile promise, de 6.250.000 de euro, nu s-a realizat mare lucru, contractul a fost reziliat iar în data de 5 iunie 2018 municipalitatea a reintrat în posesia terenului.

Distribuie articolul

You May Also Like