Ce aglomerație o să fie pe străzile din Galați! Primăria va cumpăra 20 de autobuze noi

Distribuie articolul

În timp ce autobuzele și tramvaiele leșină pe străzile din Galați, din mapele autorităților zâmbesc doar autovehicule noi și frumoase. Ultimele pe lista cu bombe sexy pe patru roți sunt 20 de autobuze pe care le va cumpăra Primăria Galați. Ce-i drept nu-s foarte mari, dar măcar sunt noi.

Vineri, la prânz, reprezentanții Primăriei au semnat contractul privind achiziționarea a 20 de minibuze. Nu-s nici cele mai bune din lume, nici cele mai frumoase din univers, dar calul de dar nu se caută la bujii. Pentru a cumpăra noile autobuze care vor acoperi, în special, traseele secundare, Primăria va cheltui aproximativ șase milioane de lei. Minibuzele vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalații de încălzire și aer condiționat, precum și cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilități. Dacă totul merge conform planului, noile autobuze vor fi livrate până la sfârșitul anului.

Vă spuneam că o să fie aglomerație mare pe străzile din Galați. Dacă îi credem pe edili, pe traseele Transurb se vor călca pe pneuri zeci de autobuze noi. De la Primărie știm că anul acesta ar putea fi lansată  licitația pentru achiziționarea de autobuze electrice hibrid. Nu știm câte, dar nici nu contează. Apoi, de la societatea Transurb știm că pe vine sunt 40 de autobuze de mari dimensiuni.  Este vorba despre un lot de 40 de autobuze de 12 metri lungime, de tipul Euro 6, care va fi livrat de o companie din Turcia(BMC) la jumătatea lunii noiembrie. Autovehiculele vor fi cumpărate cu ajutorul unui credit bancar contractat de Transurb și  garantat de Primăria Galați.

Pentru că pe străzi nu prea mai este loc, Primăria a decis să cumpere și câteva tramvaie. În total, 18 la număr, toate noi. 10 dintre acestea au fost promise de Ministerul Dezvoltării, iar 8 de Primăria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like