Undă verde pentru testarea COVID în farmacii

Distribuie articolul


Guvernul a dat undă verde proiectului privind testarea COVID în farmacii. Ordonanța de urgență a fost aprobată de miniștri și acum se lucrează la normele de aplicare. Rezultatele testărilor vor fi raportate autorităților.


În curând, românii vor putea face teste rapide în farmacii. Contra cost, bineînțeles, la prețuri stabilite de farmaciști. Ministerul Sănătății va livra gratuit kiturile de testare, iar farmaciile vor stabili un cost de testare, despre care ministrul Vlad Voiculescu susține că va fi „rezonabil”.


Nu orice farmacie va putea face teste COVID. Este nevoie de spațiu, de echipamente speciale pentru farmaciști, de pregătire și de aprobări de la DSP care va verifica în permanență aceste spații. Ca să obțina aprobarea autorităților, farmaciștii vor fi nevoiți să facă investiții în echipamente și amenajarea spațiului și să semneze contracte cu firme care distrug deșeurile biologice. Toate acestea se vor regăsi în prețul final al testării.


Rezultatul testării COVID va fi oferit pe loc. Ordonanță de Guvern nu prevede reglementări în cazul în care cel testat se dovedește a fi infectat. Singurul lucru pe care farmacistul îl poate face este să-i recomande respectivului să meargă la spital. De asemenea, rezultatele negative și pozitive vor fi raportate autorităților.


Procedura va fi aprobată peste câteva zile, iar testarea va începe peste câteva săptămâni.


Distribuie articolul

You May Also Like