Se strică vremea. Specialiștii anunță ploi torențiale și vijelii

Distribuie articolul

Meteorologii anunță că în următoarele ore este posibil să plouă torențial și să bată vântul cu putere în toată țară. Instabilitatea atmosferică va fi mult mai accentuată în centrul și în sud-estul țării, inclusiv în județul Galați. Meteorologii au redactat un cod galben de vreme rea valabil de astăzi, la ora 13.00, până mâine la ora 10.00.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, au anunțat specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Episodul de vreme rea se va extinde pe parcursul zilei de miercuri. Specialiștii au întocmit și o atenționare de vreme rea care vizează întreaga țară. Miercuri, în intervalul orar 10.00-23.00, va ploua pe arii extinse, vor fi intensificări ale vântului și se va răci.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale”, precizează meteorologii.


Distribuie articolul

You May Also Like