Cu ocazia noului an școlar, Primăria le pregătește elevilor zeci de șantiere

Distribuie articolul


Cel puțin 24 de unități de învățământ de toate categoriile își vor primi elevii și cadrele didactice în șantiere în următoarele luni. Există și situații în care lucrările au șanse mici să fie finalizate anul acesta, așa că s-ar putea prelungi până anul viitor.

Începutul de an școlar a luat din nou prin surprindere administrația locală, care abia în aceste zile a început să solicite oferte pentru lucrările de reparații. Până în prezent nu mai puțin de 24 de grădinițe, școli, licee sau colegii se pregătesc să primească, cu porțile deschise, și muncitorii, alături de copii și profesori.

Cele mai multe lucrări au termen de execuție de 60 de zile, cum este cazul Școlii Elena Cuza, a Liceului Teoretic Sf. Maria, a Liceului Tehnologic Traian Vuia sau a Colegiului Tehnic Radu Negru. Cel mai puțin vor fi deranjați micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1, unde intervenția ar trebui să dureze doar 20 de zile.

Există însă și situații în care lucrările se vor întinde pe durata a 90 de zile, cum este cazul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu. Aici ofertele sunt așteptate până pe data de 5 septembrie ceea ce înseamnă, dacă luăm în considerare zilele necesare validării contractului câștigător, că operațiunile se pot întinde până în preajma Crăciunului sau chiar după Anul Nou. De altfel, și anul trecut au fost situații în care șantierele din unele unități de învățământ au fost închise abia după ce iarna își intrase puternic în drepturi.

”Lucrările se vor desfășura de comun acord cu conducerea școlii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învățământ”, nu au uitat să menționeze reprezentanții Primăriei Galați în toate cererile de ofertă.

Consideră probabil că simplul fapt de a avea școala în șantier nu reprezintă un mare deranj.


Distribuie articolul

You May Also Like