Au refuzat mita

Distribuie articolul

Un bărbat care a dat mită unor polițiști de la Secția 6 Rurală Tecuci, după ce a fost prins beat la volan, a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

„În data de 04.09.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a finalizat, cu rechizitoriu, dosarul penal constituit în urma unor denunțuri formulate de către doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Galați și a trimis în judecată un inculpat cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 02.07.2019, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au fost sesizați telefonic de un agent de poliție din cadrul I.P.J. Galați – Secția 6 Poliție Rurală Tecuci, cu privire la faptul că, împreună cu colegul său, a procedat la oprirea în trafic, pe raza comunei Ghidigeni, jud. Galați, a unui autoturism condus de către inculpat. Cu ocazia controlului efectuat, au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică fapt pentru care l-au condus la sediul Poliției Municipiului Tecuci pentru a fi testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe timpul deplasării către sediul poliției, bărbatul i-a promis acestuia, cât și colegului său suma de 100 de euro, în scopul de a-i determina să nu-l testeze și să nu ia măsurile legale.

Polițiștii au refuzat categoric promisiunile repetate ale persoanei și, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, moment în care agenții de poliție i-au comunicat că i se va întocmi dosar penal și că va fi condus la Spitalul Municipal Tecuci în vederea recoltării probelor de sânge”, precizează DGA Galați.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.


Distribuie articolul

You May Also Like