S-a extins protestul de la Damen/Reprezentanții angajaților discută cu președintele CA Damen

Distribuie articolul

Protestul izbucnit marți la Șantierul Naval Damen Galați s-a extins. Astăzi(miercuri, 30 august) toți angajații refuză să lucreze: ei așteaptă să vadă ce se va întâmpla în urma discuțiilor cu președintele Consiliului de Administrație Damen Bert Jan ter Riet. Acesta a sosit dimineață la Galați și la această oră negociază cu reprezentanții salariaților. Liderii de sindicat au fost îndepărtați de la negocieri chiar de salariați: angajații au desemnat câteva persoane care să-i reprezinte la întâlnirea cu Bert Jan ter Riet.

Începând de dimineață, zeci de salariați sunt adunați în fața sediului administrativ al firmei iar cei care au rămas în secții așteaptă vești de la colegii lor. Protestul spontan a izbucnit marți dimineață: angajații șantierului sunt nemulțumiți de salarii. Ei cer majorări salariale astfel încât veniturile lor să se apropie de cele ale salariaților firmelor subcontractoare care au activități în șantierul gălățean.

Până în prezent, reprezentanții patronatului au refuzat să comenteze incidentele din interiorul șantierului. În prezent, la Damen Galați lucrează aproximativ 2.400 de oameni care au un salariu mediu brut de 3.200 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like