Bricul Mircea, primit de gălățeni cu o mare de îmbrânceli

Distribuie articolul

Cu bricul Mircea, gălățenii s-au simțit ca la mare. Ca la marea îmbulzeală, pentru a reuși să urce pe punte. Cum au auzit ei că scopul scuză mijloacele, marți seară au îmbrâncit femei, copii, bătrâni, doar pentru a reuși să ajungă mai iute pe vas. În lipsa unei organizări, o nouă rundă de îmbrânceli va mai fi posibilă și mâine.

Punctuali, marinarii au acostat la ora 17, oră la care erau deja așteptați de mai toate oficialitățile locale, în frunte cu arhiepiscopul, prefectul, președintele Consiliului Județului și chiar primarul, venit pe fugă, după vreo 30 de minute de întârziere.

Dacă la început la mal se strânseseră vreo mie de gură cască, în timp numărul lor s-a dublat. În lipsa unor oameni de ordine (poliția locală era ocupată cu fluidizarea traficului din zonă), gălățenii au făcut coada cum s-au priceput: din toate părțile, motiv pentru care la pasarelă ajungeau doar cei mai tari în mușchi.

Nava mai poate fi văzută în portul nostru, gratuit, miercuri, 18 septembrie, între orele 9-13 și 15-19. Joi va ridica ancora și va porni spre Brăila, port în care a și fost reparată, în urmă cu un sfert de secol.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns