Au început înscrierile pentru ce-a de-a VIII-a ediție a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști și Medici Rezidenți „GalMed” 2018

Distribuie articolul

Primăvara va aduce în viaţa medicală gălăţeană cea de-a VIII-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști și Medici Rezidenți „GalMed” 2018, devenit deja o tradiție, organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Evenimentul ştiinţific şi educaţional se va desfăşura în perioada 22-25 martie 2018, iar cele 4 zile de congres vor fi destinate atât conferinţelor  şi workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sănătaţii, cât și prezentărilor de lucrări ştiinţifice. Sunt așteptați să participe studenţi, farmacişti, medici rezidenţi, medici dentiști, dar și asistenți medicali și moașe, la una din cele trei secţiuni, respectiv: Medicină Generală (include și specializarea Asistență Medicală Generală și Moașe), Medicină Dentară şi Farmacie, fiecare având 2 subsecțiuni: prezentări orale și poster.

Printre scopurile congresului se enumeră: crearea unui eveniment cu rolul de a încuraja implicarea studenţilor, farmaciştilor, medicilor dentiști, medicilor rezidenţi și asistenților în activităti de cercetare, completarea pregătirii practice pe care o dobândesc studenții de-a lungul timpului; îmbunătaţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale, recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea îmbunătăţirii continue prin selectarea şi premierea celor mai bune lucrări.

 „Proiectul îşi propune să fie o formă deosebită de comunicare, cunoaştere şi schimb de experienţă pentru participanţi. Se doreşte încurajarea studenţilor să redacteze și să prezinte lucrări științifice, să facă publice rezultatele obținute în urma studiilor clinice și cercetărilor la care au contribuit, cât și să promoveze un ghid de bune practici în domeniul medical, subliniind cele mai importante idei enunțate în cadrul discuțiilor între reprezentați de seamă ai sistemului de sănătate din România și cei care sunt mai noi în branșă. La această ediție numărul de participanți a fost estimat la peste 400 de studenți, farmaciști, medici dentiști, medici rezidenți, asistenți medicali și moașe, la care se adaugă și invitații noștri de seamă.”, a declarat Președintele SSMG Valentina Mihalcea.

Înscrierile se fac exclusiv pe site-ul: www.galmed.ssmg.ro, unde veți putea găsi detaliile complete ale acestui eveniment de mare amploare pentru medicina gălățeană. Congresul va fi creditat cu puncte EMC și EFC, iar cartea de abstracte va fi cotată ISSN.

Societatea Studenților Mediciniști Galați este deschisă colaborărilor cu instituțiile sau societățile comerciale ce își doresc să investească în sănătate și să contribuie la buna desfășurare a congresului. Pentru detalii vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail: ssmgalati@gmail.com sau să ne contactați telefonic la numărul 0743 667 231.


Distribuie articolul

You May Also Like