Cadou de Moș Nicolae: sistem de E-Ticketing pentru transportul public din Galați

Distribuie articolul

Deși nu au fost cuminți, gălățenii vor găsi în ghetuțe un sistem de E-Ticketing pentru transportul public. De fapt, de Sf.Nicolae, ei vor găsi doar prospectul și factura pentru că jucăria cea frumoasă va ajunge mai târziu. Asta nu ar trebui să fie o problemă:  sistemul a fost implementat deja în aproape toate marile orașe iar gălățenii știu că orice lucru bun vine la pachet cu o lungă așteptare, cu multă gargară și cu tot felul de senzații tari.

Revenind la subiect, reprezentanții Primăriei Galați au anunțat că miercuri, 6 decembrie, vor semna contractul de achiziție a sistemelor E-Ticketing. Ceremonia va avea loc la sediul municipalității gălățene. Licitația a fost câștigată de o asociere între trei companii din Italia și România

„Licitaţia a fost lansată în data de 11.05.2017 şi este ultima componentă a obiectivelor de investiţii finanţate de Acordul de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare,  în valoare totală de 100 milioane lei, procedura atribuirii fiind specifică Finanţatorului – Licitaţia în două etape. Valoarea contractului atribuit este de 26.151.431,15 RON (fără TVA), ofertantul cu preţul evaluat cel mai scăzut şi ofertă substanţial admisibilă fiind Asocierea AEP Ticketing Solutions (Italia) – Certsign SA (România) – Swarco Traffic SRL (România)”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei Galați.

Sistemul va fi implementat în 18 luni. La final, în Galați vor exista automate de eliberarea a tichetelor și validatoare pentru acestea, ceea ce va elimina vânzarea de bilete de către șoferi. Totodată, în stații vor fi montate automate pentru bilete, abonamente și carduri electronice de călătorie. Echipele de control vor fi dotate cu cititoare speciale pentru documentele de călătorie care vor comunica în timp real cu sistemul, pentru a identifica documentele validate. În stațiile de transport public vor fi amplasate panouri electronice de informare a călătorilor pe sistem LED. De asemenea, în mijloacele de transport vor fi instalate numărătoare de pasageri.


Distribuie articolul

You May Also Like