Angajații din Sănătate, acuzații grave la adresa premierului Florin Cîțu

Distribuie articolul


Angajații din Sănătate aflați sub umbrela Sanitas au redactat joi o scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu. Acestea este acuzat că a tratat acest sector de activitate cu indiferență și că a modificat date pentru a ascunde problemele provocate de pandemie.

Sindicaliștii din Sănătate au nemulțumiri legate de calitatea materialelor de protecție, de campania de vaccinare a angajaților, de modul în care sunt organizate secțiile Covid, de pensia de urmaș și de criteriile de evaluare obiectivă a profesioniștilor din domeniu.
Sidicaliștii vorbesc și despre sporurile acordate salariaților.

„În locul dialogului social și acțiunii comune în interesul cetățenilor ați preferat să ne demonizați, făcându-ne să părem niște profitori, dornici de sporuri nemeritate. Nu vă interesează riscurile pe care le asumăm și diminuarea acestora, ci doar găsirea soluțiilor pentru a ne plăti mai puțin. Sporurile reprezintă o formă de despăgubire pentru riscurile asumate. Sporului cel mai mare îi corespunde nivelul de risc cel mai mare. Sporul cel mai mare la ora actuală este cel acordat pentru combaterea epidemiei. Cunoașteți ce riscuri îi corespund acestui spor? Nu, deoarece v-a interesat doar să ne reduceți drepturile”, scrie în scrisoarea semnată de membrii Sanitas.

Potrivit statisticilor Sanitas, de la debutul pandemiei, peste o sută de angajați din sistemul sanitar au murit din cauza Covid 19. De asemenea, peste 27.000 de angajați s-au infectat ceea ce reprezintă 11% din totalul lucrătorilor.


Distribuie articolul

You May Also Like