#șîei. Șî politicienii

Distribuie articolul

S-au băgat și politicienii în poza de grup a protestului „România vrea autostrăzi #șîeu”. În ultimele zile, numeroși primari, consilieri locali și județeni, chiar organizații întregi au anunțat că se alătura protestului inițiat de omul de afaceri sucevean. Printre politicienii care vor autostradă sunt și câțiva membri ai partidelor aflate la guvernare, PSD și ALDE.

La Galați și la Brăila disciplina de partid funcționează de minune, așa că nu au apărut voci ale puterii care se alătură protestului național. Opoziția, însă, a prins momentul perfect ca să zâmbească în poză și să dea la gioale puterii care a promis jde mii de kilometri de autostradă. Potrivit jurnaliștilor de la Obiectiv Vocea Brăilei, la protestul de vineri vor pune umărul reprezentanții filialelor locale ale PNL, USR și ProRomânia. La Galați, în horă s-au băgat liberalii. Organizația Oamenilor de Afaceri din PNL Galați va mobiliza cel puțin 12 firme cu 310 angajați.

„După 29 ani de așa-zisă democrație, Galaţiul a ajuns la limita dintre viață și moarte. Îşi pierde, pe zi ce trece, identitatea. E asemenea unui bolnav care zace-n agonie și-și asteaptă impasibil sfârșitul. Dupa 29 ani de așa-zisă democrație, Galațiul, altădată un pol puternic industrializat, a ajuns un colț uitat de lume, izolat de restul țării. După 29 ani de la Revolutie, Galațiul nu are nici măcar un metru de autostradă. Și tot de atunci, este ignorat sau exclus, de pe lista marilor proiecte de infrastructură. De curând, un simplu cetățean, a demonstrat, pe bani proprii, că lucrurile bune se pot întâmpla, dacă există voință. Primul metru de autostradă din zona Moldovei a fost construit simbolic, din propria-i inițiativă, în doar 7 ore, cu resurse financiare de patru ori mai mici decât ar fi cheltuit statul român.

#PNLGALATI salută demersul acestuia și se alătura protestului din data de 15 martie, timp de 15 minute, începând cu ora 15.00, în semn de solidaritate cu toți romanii care strigă la unison că vor autostrăzi, în zona Moldovei și de nemulțumire la adresa nepăsării guvernanților, în acest sens. Pentru o mai viață mai sigură! Pentru un trai decent! Pentru un mediu de afaceri sănătos! Pentru investiții! Pentru dezvoltare!

#șîeu #șinoi #șivoi”, se arată în anunțul făcut de PNL Galați.

Suceveanul Ștefan Mandachi, proprietarul unui lanț de restaurante de tip fast food, i-a chemat pe toți românii să oprească lucrul pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00. La Galați, vineri, la ora 15.00, sunt anunțate cel puțin trei evenimente publice de solidaritate cu acțiunea națională „Moldova vrea autostradă #șîeu”. Evenimentele vor avea loc în fața Prefecturii, pe Faleză, la Elice și tot pe Faleză, la Foișor. Totodată, mai multe firme, organizații profesionale, organizații de presă și oameni simpli au anunțat că vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00.


Distribuie articolul

You May Also Like