Bolnavii care ne conduc: „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”

Distribuie articolul

Am descoperit un filozof într-un loc surpriză: la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Nu știm dacă are barbă, dar individul (purtătorul de cuvânt al CNAS), ar putea candida la postul de filozoful bolnav din spatele blocului după ce a constat că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”. Bineînțeles, se referea la sistemul de sănătate, acela care nu prea funcționează și care ar trebui să fie prima grijă a domnului filozof.

Potrivit presei centrale care a avut „norocul” de a vorbi cu purtătorul de cuvânt de la CNAS, individul a încercat să se scuze, spunând că a fost cam cinic. Greșit. Cinici și proști suntem noi, cetățenii, pentru că tolerăm astfel de creaturi prin funcții publice. Dacă domnul filozofa la el prin baie despre nemurirea sufletului și apa caldă care este caldă, nu era o problemă. În schimb, domnul face aprecieri dintr-un post plătit cu o leafă bunicică, la umbră…

Individul a deschis gura când a fost rugat să explice de ce a crăpat din nou softul care administrează sistemul național de carduri de sănătate. De pe la începutul lunii iulie, sistemul s-a blocat și a dat peste cap activitățile din spitale, farmacii și cabinetele medicilor de familie. Asta înseamnă că medicii fac nopți albe ca să valideze rețetele, iar bolnavii fac drumuri de pomană la cabinetele medicale și la farmacii. Până la urmă unii fac tranziția spre viața de apoi, pentru că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns