Aplicație pentru starea drumurilor

Distribuie articolul

O aplicație pentru telefonul mobil, care va monitoriza calitatea suprafețelor stradale, se lansează mâine, la universitatea Dunărea de Jos din Galați. Sistemul de  monitorizare a structurilor rutiere este eficient și simplu de utilizat. Cu ajutorul lui, pe baza unor criterii tehnice și folosind o aplicație pe smartphone-ul conducătorului auto, datele relevante de sistem sunt transmise și formează o hartă de date, care măsoară starea  tehnică a structurii rutiere stradale prin vibrațiile transmise în timp real în momentul conducerii vehiculului. Aceste informații sunt prelucrate de un software realizat de o universitate din Italia. Pe baza acestui sistem de monitorizare a structurilor rutiere pot fi realizate strategii de întreținere și refacere a străzilor, cu optimizarea costurilor și a calității carosabilului.

”Deoarece bugetul alocat administrațiilor de drumuri este mult sub cel necesar menținerii rețelei la anumite standarde tehnice, utilizarea unui sistem de administrare a structurilor rutiere devine mai mult o necesitate decât un deziderat. Prin aplicarea unui sistem de monitorizare a structurilor rutiere pot fi descrise diferite strategii în definirea politicii de întreținere și refacere a străzilor, ținând cont de aplicarea eficientă a investițiilor”, se arată într-un comunicat al Universității Dunărea de Jos.

Evenimentul este organizat de Fundația S.A.T.E.A.N., în parteneriat cu Universita’ degli Studi di Urbino Carlo, Regione Marche, Comuto Sa (Bla Bla Car), Coventry University, Buckinghamshire Advantage, Regione Abruzzo, în cadrul proiectului pilot CROWD FOR ROADS – Horizon 2020.


Distribuie articolul

You May Also Like