APDM Galați va moderniza Portul tulcean

Distribuie articolul

Prima etapă a noului proiect al cărei beneficiar de investiții este Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime prevede realizarea obiectivului investițional „Dezvoltare Port Tulcea”. împreună cu o asociere de firme specializate în execuția lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de circa 110 milioane lei inclusiv TVA, bani obținuți din fonduri europene nerambursabile (Fondul de coeziune), bugetul de stat dar și din surse proprii ale companiei.

Asfel, lucrările vor viza portul industrial și portul comercial.

Potrivit inițiatorilor proiectului, în portul industrial Tulcea va fi creată o dană fluvială prin realizarea unui cheu vertical cu lungimea de 100 metri, se vor crea 4.000 mp de teritoriu portuar nou-creat și se vor reabilita 230 metri liniari de cheu existent.

În portul comercial se vor crea 323 metri liniari front de acostare nou, 4.000 mp teritoriu portuar nou-creat, 3.520 mp platformă de circulație la cheu și se vor reabilita 125 ml drum acces la cheu.

Început cu fonduri obținute prin Programul POIM 2014-2020, continuitatea proiectului va fi asigurată prin intermediul Programului Transport 2021-2024, Prioritatea – 7 Dezvoltarea transportului naval și multimodal, Obiectiv specific 3.1. Dezvoltarea unei rețele TEN-T, reziliente la schimbările climatice, inteligente, sigure, durabile și intermodale.


Distribuie articolul

You May Also Like